Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Openhartige Ryan stelt duidelijke voorwaarde: ‘Als dat niet betert, ben ik weg bij Valencia’

Mathew Ryan (Club Brugge) (2)

De o zo geliefde Mathew Ryan bij Club Brugge belandt stilaan in de vergetelheid bij Valencia. Al is het voor de 24-jarige Australiër natuurlijk niet bepaald eenvoudig om de supportersharten in Mestalla te veroveren als derde keeper. Dit seizoen moet hij het tot dusver doen met slechts 180 speelminuten en dat zint het ambitieuze sluitstuk vanzelfsprekend niet.

“Ik wist op voorhand dat het niet evident zou zijn om mijn plaats bij Valencia af te dwingen, maar zoiets weten en het meemaken is toch nog iets anders”, vertelt Ryan in aanloop naar zijn WK-kwalificatiewedstrijd van dinsdag tegen Thailand.

De ex-Bruggeling zit dan ook al met een eventuele transfer in zijn hoofd. “Als ik de gewenste speeltijd die ik vooropgesteld heb niet krijg, dan lijkt het mij logisch dat ik in de huidige situatie mijn opties bekijk. Veel meer kan ik daar nu niet over kwijt. Maar voetbal is zoals het leven. Er kan heel veel gebeuren vooraleer het januari is en de wintermercato in gang schiet.”

Ik heb het moeilijk, maar…

Met Cesare Prandelli heeft Ryan nu al zes trainers in zestien maanden zien passeren bij Valencia. En met de Italiaan aan het roer van Los Che lijkt er niet meteen beterschap op komst voor de ex-Club-doelman. Prandelli schoof Ryan immers prompt een rijtje achteruit in de pikorde, waardoor hij op de tribune belandde.

“Het is logisch dat ik op mijn 24ste nog veel moet leren. Ik heb het nu moeilijk, maar als ik later op deze tijden terugblik… Dan ga ik beseffen dat ik er beter van geworden ben en dat het me heeft voorbereid op andere zaken in het voetbal en in het leven”, besluit Ryan bij FOXSports.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws