Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH: “We maakten geen aanspraak op kwalificatie, maar 3-2 had afgekeurd moeten worden”

Michel Preud'homme (Club Brugge - KV Mechelen)

Club Brugge maakte dinsdagavond – vooral in de eerste helft – geen goede beurt aan de Kehrweg. Vanaken en Vossen leken de scheve situatie nog recht te zetten tegen Eupen, maar uiteindelijk was het ex-jeugdspeler Blondelle die Blauw-Zwart uit de Croky Cup knikkerde. 

“Tijdens het eerste halfuur heeft Eupen ons voetballes gegeven”, vertelt een eerlijke MPH op de officiële website. “Qua voetbal, qua inzet, qua mentaliteit,… Ze hebben ons veel problemen bezorgd. Wij waren blijkbaar niet klaar voor deze wedstrijd en dat is onbegrijpelijk. We hadden alles nochtans in detail bekeken.”

“We kwamen uiteindelijk nog terug in de wedstrijd, maar dan slikten we toch nog de 3-2 en dat op een stilstaande fase. Normaal gezien krijgen zij vaak goals tegen op stilstaande fases, maar nu scoren ze zowaar na een hoekschop. Ik denk dat dat de eerste keer is dit seizoen. De conclusie is in elk geval dat we geen aanspraak maakten op kwalificatie.”

Volgens de Brugse coach zat er wel een reukje aan de goal van Blondelle. “Ik maakte mij na dat late doelpunt kwaad omdat Poulain – op het moment dat hij wil koppen – weggeduwd wordt. Daardoor kan hij de bal niet ontzetten zoals hij wil en kopt hij in de voeten van iemand van Eupen. Voor mij was dat een offensieve fout”, besluit Preud’homme bij Radio 1. Ref Jonathan Lardot zag er echter geen graten in.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws