Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH legt uit waarom Vanaken en Limbombe geen basisplaats kregen: “Slechts 1 keer getraind in 15 dagen”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Genk)

Hans Vanaken en Anthony Limbombe moesten op Stayen enigszins verrassend vanop de bank toekijken hoe hun ploeg het er vanaf bracht. Beide spelers maakten immers geen deel uit van de basiself van Michel Preud’homme, maar mochten op het uur wel invallen. De Brugse coach verklaart waarom hij die keuze maakte.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Genk kwamen Izquierdo en Wesley in de plaats van Limbombe en Vanaken. “Ik heb gekozen voor een bepaalde strategie waar we de voorbije week op hebben getraind. De twee die het daarbij beter deden, waren Vossen en Wesley. Bovendien hadden zij tegen Genk samen een sterk laatste kwartier gespeeld en dat vergeet een trainer niet”, vertelt Preud’homme op de officiële site.

“Vossen heeft veel vooruitgang geboekt en begrijpt steeds beter wat de bedoeling is als je op die positie speelt. Daarnaast koos ik met Wesley voor iemand die de bal kan bijhouden voorin. Sint-Truiden heeft veel goede wedstrijden gespeeld, maar je voelde dat je een blok tegen zou krijgen en dus koos ik voor die aanpak met Wesley als diepe spits.”

Ook voor de afwezigheid van Limbombe was er een duidelijke uitleg. “Hij startte op de bank omdat hij de voorbije vijftien dagen slechts één keer getraind heeft. Daardoor was het een risico om hem te laten starten. Bovendien moest Izquierdo opnieuw matchritme opdoen”, besluit MPH.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws