MPH haalt uit: “Ik kan zwijgen tot op een bepaald punt, maar te veel is te veel”

Michel Preud'homme boos

Club Brugge is er niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden tegen KRC Genk. Blauw-Zwart zocht naar openingen in de Blauw-Witte muur, maar geraakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Limburgers. Michel Preud’homme analyseert.

“We hebben nu vier toppers gespeeld: op Zulte Waregem, op Charleroi en thuis tegen Anderlecht en Genk. En vier keer moeten we een penalty krijgen (zie beelden). Ik kan zwijgen tot op een bepaald punt, maar te veel is te veel”, foetert de Brugse coach tegenover PlaySports.

“In de eerste helft tegen Genk waren er zelfs twee fases waarvoor gefloten had kunnen worden (trekfout op Jelle Vossen en hands na vrijschop Ricardo van Rhijn, nvdr).” En Preud’homme merkte ook terecht op dat de goal van de bezoekers afgekeurd had moeten worden. “Bij het doelpunt van Buffel was er sprake van positiebuitenspel van Bailey.”

Weer niet beloond

“Butelle kan die bal niet pakken omdat hij hem niet ziet komen. Het zicht wordt hem belemmerd door iemand die buitenspel staat. Als Bailey daar niet is, pakt hij die bal sowieso. Na verloop van tijd wordt dat allemaal een beetje te veel voor mij”, gaat de Luikenaar verder. “Ik kan er niet veel aan veranderen, maar ik kan het wel zeggen.”

Tot slot sprak Preud’homme zich nog uit over Peter Maes en de manier waarop zijn ploeg voor de dag kwam in Jan Breydel. “Ik vind Genk een goeie ploeg, maar ze hebben heel weinig getoond vandaag. Wij hebben er alles aan gedaan om te winnen, maar stuitten op een ploeg die kwam om te verdedigen en om op de tegenaanval te spelen. Jammer genoeg worden we echter weer niet beloond voor onze aanvalslust.”

Laaste nieuws

Marc Degryse gelooft in de kwalificatie van Club Brugge

Club Brugge maakt zeker een kans om door te stoten naar de achtste finales van de Europa League. Het moet dan...

“Krmencik is plan B tegen Manchester”

Na drie opeenvolgende wedstrijden in de basis dreigt ­Michael Krmencik tegen Manchester United op de bank te beginnen, aldus Het Nieuwsblad. En...

Kristof Terreur: “United is niet meer wat het geweest is”

Manchester United is nog altijd een ronkende naam op de affiche van de Europa League, maar het is bijlange niet meer de...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Marc Degryse gelooft in de kwalificatie van Club Brugge

Club Brugge maakt zeker een kans om door te stoten naar de achtste finales van de Europa League. Het moet dan...

“Krmencik is plan B tegen Manchester”

Na drie opeenvolgende wedstrijden in de basis dreigt ­Michael Krmencik tegen Manchester United op de bank te beginnen, aldus Het Nieuwsblad. En...

Kristof Terreur: “United is niet meer wat het geweest is”

Manchester United is nog altijd een ronkende naam op de affiche van de Europa League, maar het is bijlange niet meer de...

Simon Mignolet: “Tegen Manchester spelen we een andere match”

Simon Mignolet hield geen clean sheet over aan de match tegen Waasland-Beveren, maar dat deerde de goalie niet. De drie punten...