Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Michel D’Hooghe komt met pakkende anekdote over Sterchele

François Sterchele (Club Brugge)

Het boek De Voorzitter bundelt exclusieve interviews van clubleiders in de Belgische eerste klasse. Michel D’Hooghe, van 2003 tot 2009 één van de sterke figuren bij Club Brugge, heeft het onder meer over François Sterchele en de grote leegte die de spits achterliet na zijn overlijden.

“Een journalist belde me om zes uur ‘s ochtends uit mijn bed met het nieuws. Ik wist niet waar ik het had”, vertelt D’Hooghe aan HLN. “Ik was helemaal tuureluurs en heb me minutenlang afgevraagd of dat wel echt gebeurd was. Of zoiets wel kon. François was een beetje een James Dean-type dat met alles wegkwam, gewoon door zijn manier van doen.”

“Als hij eens buiten de lijntjes kleurde en ik hem in mijn bureau tot de orde moest roepen, kwam hij binnen op zijn gekende manier: ‘Ah, monsieur le président! Quel plaisir de vous voir, ça va bien?’ Het was alsof de zon binnenkwam. En ik kreeg het niet meer over mijn hart om kwaad te zijn. Het wegrukken van een jonge, zeer getalenteerde atleet in de fleur van zijn leven, heeft niet alleen mij gepakt, maar de hele club”, besluit D’Hooghe.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws