Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Massale lofbetuigingen voor historische Rode Duivel: “There is only one Timmy Simons”

Historische beelden Timmy Simons is de oudste Rode Duivel ooit!

Zondag 13 november 2016 is een dag om nooit meer te vergeten. Club Brugge vierde zijn 125ste verjaardag en Timmy Simons brak een historisch record met de Rode Duivels.

Enkele minuten voor affluiten gunde Roberto Martinez de Brugse kapitein een waardig afscheid bij de nationale ploeg. Al weet je natuurlijk nooit of onze 39-jarige krijger er straks nog wat minuten bijdoet.

De invalbeurt van Simons tegen Estland levert de aanvoerder van Blauw-Zwart het record van de oudste Rode Duivel ooit op. Met 39 jaar, 11 maanden en 2 dagen doet hij ruim beter dan gewezen doelman Jan De Bie, die 38 jaar en 30 dagen oud was toen hij in 1930 zijn laatste interland speelde.

Na de 8-1 overwinning tegen Estland heeft Simons 94 caps op de teller staan. Enkel Jan Ceulemans doet twee stuks beter. Al ziet het er wel naar uit dat Jan Vertonghen (88 caps) wat dat betreft straks sowieso aan het langste eind zal trekken. Twitter heeft hoe dan ook véél respect voor de legende van Jan Breydel.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws