Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Martinez: “Daarom wilde ik Simons belonen”

Roberto Martinez (bondscoach Rode Duivels)

Roberto Martinez verraste vriend en vijand door Timmy Simons op te roepen voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland, maar gezien de omstandigheden was die keuze niet eens zo vreemd. Enkele minuten voor affluiten en bij een 7-1 voorsprong mocht de Brugse kapitein nog even opdraven van de bondscoach.

Achteraf gaf Martinez uitleg bij zijn keuze om Simons het record van de oudste Rode Duivel ooit te gunnen. “Timmy is een buitengewone speler. Hij is een voorbeeld voor alle jonge spelers zoals Foket, Tielemans, Dendoncker,…  Maar ook nog andere spelers uit de Belgische competitie. Hij heeft zo veel karakter. Daarom wilde ik hem ook belonen”, vertelt de bondscoach op de persconferentie.

“Ik ben vooral blij met de manier waarop we gewonnen hebben”, gaat Martinez verder. “We speelden als een echt team. De spelers toonden discipline, de juiste mentaliteit en intensiteit, vanaf de eerste seconde. Volgens mij was het nog beter dan tegen Bosnië. Alleen door te werken als een samenhangend team, kom je tot deze successen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws