Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko haalt uit naar Vossen én Izquierdo: “In Engeland noemen ze dat cheating”

Ivan Leko (Sint-Truiden)

Club Brugge won afgelopen vrijdag met het kleinste verschil van Sint-Truiden. De late penaltygoal van Jelle Vossen ligt bij Ivan Leko & co nog altijd zwaar op de maag en dat is lang niet het enige. De voorlaatste plaats en de druk die daarmee gepaard gaat, doen de emoties hoog oplaaien bij de ex-Bruggeling.

“Ik heb inderdaad ‘shame on you’ naar de scheidsrechter geroepen, maar verder is er niks gebeurd”, vertelt Leko – die een schorsing boven het hoofd hangt – aan Het Belang van Limburg. “Ik weet ook wel dat we in de spiegel moeten kijken, maar is het niet normaal dat ik teleurgesteld was in Visser?”

“Natuurlijk was het een domme actie van Djené. Ik blijf kwaad als ik de beelden terugzie. Enkele seconden voor de val van Vossen heeft de spits alleen maar oog voor Djené en niet voor de bal. Jelle wist goed waar hij naartoe wou. Dom dat Djené erin trapte, maar Visser had de situatie ook beter moeten aanvoelen.”

Cheating

“Vossen en Edmilson zijn spelers die de refs iedere keer in een val doen trappen. In de Engelse competitie heet dit ‘cheating’, daar fluiten je eigen supporters je uit als je dit doet. Bovendien hadden wij dan ook een penalty moeten krijgen voor de charge (van Denswil, nvdr) op Bagayoko, ze duwden hem buiten de lijnen. Als wij dat doen in de zestien van Brugge…”

Tot slot liet Leko zich uit over het feit dat Roman Bezus tot twee keer toe aan de uitsluiting ontsnapte. “Eerlijk? Hij had een rode kaart kunnen krijgen voor zijn reactie na die tackle van Izquierdo. Maar die verdiende zelf toch al de uitsluiting? De fout die Izquierdo maakte, vergelijk die een keer met de ingreep van Koubemba tegen Kortrijk? Onze spits kreeg toen wel rood én drie speeldagen schorsing aan zijn broek! En toen was Visser ook al ref.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws