Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Joos neemt het op voor Club Brugge: “Hebben nagerekend hoe ver de muur nu écht stond”

Filip Joos (analist)

Afgelopen zaterdag eindigde de wedstrijd tussen Zulte Waregem en Club Brugge toen Ricardo van Rhijn de kans ontnomen werd om in de extra tijd nog een vrijschop te nemen. De Brugse rechtsachter zag dat te muur te dicht stond en haalde dat meermaals aan, maar scheidsrechter Serge Gumienny wilde er niet van weten en floot de wedstrijd dan maar af. Filip Joos en Marc Degryse hebben begrip voor de woede van Michel Preud’homme & co.

“Normaal krijgt Cools áltijd geel voor het afstappen van de muur, maar Gumienny had een originelere oplossing”, vertelt Joos. “Volgens mij was de redenering van de ref dat Cools de resterende 7 seconden die er nog waren, verkwanseld had. Maar Club heeft gelijk als het zegt dat de muur niet ver genoeg stond. We hebben het nagerekend en de muur stond op 7,15 meter (officieel moet dat 9,15 meter zijn, nvdr).”

“Belachelijk, echt belachelijk”, reageerde MPH dan ook na het laatste fluitsignaal. “Er valt wel iets te zeggen voor de reactie van de Brugse bank”, oordeelt Joos. “De scheidsrechter boort hen uiteindelijk wel een vrijschop door de neus en met Van Rhijn heeft Club toch iemand die daar een patent op heeft. Gumienny begrijpt de commotie niet, maar ik heb Van Rhijn al kogels zien afvuren en eerder in de match tegen Zulte trapte hij ook al een hele goeie.”

Ook Marc Degryse vond de beslissing van Gumienny op zijn zachtst gezegd opvallend. “Dat het erover was wat Cools deed? Nee, dat vind ik niet. Als je zo opzichtig ziet dat de muur 2 meter te dicht staat… Gumienny bleef daar maar als een paal staan en een spuitbus had hij precies ook niet bij”, besluit de analist in Extra Time.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws