Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Ik had het gevoel dat sommige Club-spelers niet wisten wat ze moesten doen. Ik vond dat raar.”

Vossen - Simons (Club Brugge - Genk)

Na vijf speeldagen heeft Club Brugge 0 op 15 in de Champions League. Nochtans zat er vaak meer in voor de Belgische landskampioen. Dat was dinsdagavond tegen Leicester niet anders. Tom Boudeweel, die elke match van Blauw-Zwart op het kampioenenbal van radiocommentaar voorzag, analyseert.

“De eerste helft van Club Brugge in Leicester was gewoon zwak”, steekt Boudeweel van wal. “Club kon de bal niet in de ploeg houden, stond veel te laag en kwam er nauwelijks uit. Leicester voelde meteen dat Club geen gevaar betekende en werd in de tweede helft zelfs wat arrogant.”

“Met Simons, Pina en Claudemir werd ook nog eens opnieuw geopteerd voor drie verdedigende middenvelders, terwijl we allang weten dat het voetballende vermogen achteraan en in dat middenveld beperkt is. Als je dan zo laag staat, duurt het heel lang voor je aan de overkant bent. Gisteravond leken bepaalde spelers de bal liever niet te hebben. Het ging vaak te snel.”

Dat verklaart niet alles

“In de tweede helft is Club wel in zijn kansen gaan geloven. Na het doelpunt van Izquierdo dat uit de lucht kwam gevallen. En toeval of niet: het vertrouwen groeide na de inbreng van offensief talent. Nu was het Limbombe, in de vorige match op Porto was het onder meer Vanaken. Dat vind ik dan toch typisch Belgisch, dat je eerst vanuit de reactie speelt en pas later voluit gaat.”

“Natuurlijk is de afwezigheid van Engels, Refaelov en Izquierdo, die er pas sinds kort weer bij is, een excuus. Het leidt tot een gebrek aan voetballend vermogen, technisch vernuft en aan snelheid in je ploeg. Dan kom je er op dit niveau niet. Maar dat verklaart niet alles. Gisteren had ik het gevoel dat sommige spelers niet echt wisten wat ze moesten doen. Ik vond dat raar”, besluit Boudeweel tegenover Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws