Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Heel wat kritiek op Butelle, maar ondanks alles zorgt Fransman voor primeur

Ludovic Butelle applaus (Club Brugge)

Het contrast tussen de Ludovic Butelle van in de Play-Offs en die van in het begin van het seizoen was groot, maar langzaamaan groeit de 33-jarige doelman opnieuw naar zijn beste vorm toe. Wat de cijfers betreft is de Brugse keeper op dit moment zelfs de beste van al degenen die in de Jupiler Pro League tussen de palen staan.

Butelle begon naar eigen zeggen aarzelend aan het seizoen omwille van een contractverlenging die hij niet kreeg. Club gaf hem als uitleg dat het daarvoor nog niet het moment was. Die situatie heeft hij intussen geaccepteerd. Voorts had het ervaren sluitstuk – net zoals zijn ploegmaats – ook wat last van decompressie na het binnenhalen van de titel.

Desondanks mogen de statistieken van Butelle en zijn defensie gezien worden. Club kreeg sinds de invoering van de Play-Offs (2009) immers nog noóit zo weinig goals tegen in zijn eerste 15 matchen. Met amper 11 tegengoals geeft Blauw-Zwart al zijn concurrenten het nakijken: enkel Zulte Waregem (13), AA Gent (14) en Charleroi (14) komen enigszins in de buurt.

Ludovic Butelle selfie

Die goeie prestaties zorgen er zelfs voor dat Butelle momenteel aan de leiding gaat in de zogenaamde Texaco Clean Sheet. In de laatste acht competitiematchen moest hij zich zelfs maar drie keer omdraaien. Jean-Francois Gillet (Standard) en Anthony Moris (KV Mechelen) vervolledigen het podium.*

Tot slot valt halfweg de reguliere competitie op dat Club al 7 jaar op rij geen sterke starter was. Slechts twee keer rondde Blauw-Zwart na 15 speeldagen de kaap van de 30 punten. Club stond op dat moment ook nooit helemaal bovenaan het klassement. Tot dusver sprokkelde de landskampioen 27 punten.

Ludovic Butelle Texaco Clean Sheet

* Criteria voor het bepalen van de Texaco Clean Sheet

Een clean sheet wordt toegekend aan een doelman die als titularis aan de wedstrijd begon én die gedurende de ganse wedstrijd het doel heeft verdedigd, geen enkel rechtsgeldig doelpunt (inclusief een owngoal) heeft moeten toestaan. Indien een wedstrijd vroegtijdig definitief wordt onderbroken, wordt er geen clean sheet toegekend. Bij gelijke stand in de clean sheet, zullen volgende criteria voorrang geven in de rangschikking: aantal speelminuten en de leeftijd.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws