Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Guilian doet grootse plannen vader Preud’homme uit de doeken

Guilian Preud'homme (zoon Michel Preud'homme)

Michel Preud’homme was als trainer nooit langer dan twee jaar actief bij een ploeg. Na lang aarzelen ging de Luikenaar de uitdaging van een derde seizoen wél aan bij Club Brugge. En daar heeft de Brugse coach zo zijn redenen voor.

In het rijkgevulde palmares van MPH is er nog één leemte: de dubbel cup & landstitel. Zowel als speler als trainer slaagde hij nog niet in die opzet. En daar wil Preud’homme dit seizoen verandering in brengen.

“Euh… Het plan is zelfs meer dan alleen cup en titel”, verklapt zoon Guilian Preud’homme aan HLN. “Doe er maar de Supercup van eind juli bij. Toen papa afgelopen zomer besliste om bij Club te blijven, vroeg ik hem naar de redenen van zijn keuze. Papa vertelde dat hij wil proberen om dit seizoen alles te winnen wat er te winnen valt: Supercup, beker en landstitel. De Supercup (2-1 winst tegen Standard, nvdr) is al binnen…”

Vaak iets ongrijpbaars

De enige trainer die tot dusver de drie landelijke prijzen won, is Johan Boskamp. De Nederlander deed dat kunstje in het seizoen ’93-’94 met Anderlecht. Vincent Mannaert begrijpt waar het brandend verlangen van MPH vandaan komt. “Da’s inderdaad een mooie uitdaging voor Michel. Maar is de carrière van Michel niet één groot plan? Gewoon álles winnen waar hij aan meedoet? Het is zijn bestaansreden in het voetbal.”

Al beseft de CEO van Club Brugge dat zo’n Masterplan gemakkelijker gezegd is dan gedaan. “De beker is vaak iets ongrijpbaars. De loting, vorm van de dag, de omstandigheden… Neem nu Eupen – dat kán gevaarlijk worden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws