Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gewezen Anderlecht-icoon doet verrassende uitspraak over Club Brugge

Gewezen Anderlecht-icoon doet verrassende uitspraak over Club Brugge

Arie Haan blaast vandaag 68 kaarsjes uit. Met Ajax won hij drie keer de Europacup I – de voorloper van de Champions League – en één keer de wereldbeker voor clubteams. Daarna trok de middenvelder naar Anderlecht, waar hij zes jaar vertoefde en 35 keer raak trof in 199 matchen. Na korte passages bij onder meer Standard en PSV besloot Haan als coach aan de slag te gaan. 

Het Anderlecht-icoon keerde in 1986–1987 en 1997–1998 terug naar zijn Astridpark, maar veel respijt kreeg hij er al bij al niet. Voorts was Haan ook trainer van onder andere Standard Luik, Antwerp, Vfb Stuttgart, Austria Wien, FC Nürnberg, PAOK Saloniki, Feyenoord, China, Kameroen en Albanië.

Uiteindelijk maakte Haan begin dit jaar wereldkundig definitief te stoppen als coach. Hij kon naar verluidt de stress van het trainerschap niet langer aan. Slotsom: maar liefst 32 (!) jaar was Haan actief in het trainersvak. En weet je wat hij finaal besloot? “Ik heb maar van één ding spijt in het voetbal: dat ik nooit trainer geworden ben van Club Brugge”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws