Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ferrera streng voor zichzelf na ruime nederlaag: “Ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen”

Ex-trainer Club Brugge genoemd als opvolger Yannick Ferrera

De laatste weken zagen we meermaals tegenstanders die Club Brugge vanuit een egelstelling probeerden te bekampen. Yannick Ferrera had voor aanvang van de wedstrijd al aangekondigd dat KV Mechelen dat allesbehalve van plan was. Zijn aanpak bleek uiteindelijk tevergeefs, aangezien Blauw-Zwart met maar liefst 6-1 won.

Michel Preud’homme gaf na afloop toe dat hij de bezoekers in een 3-5-2-formatie verwacht had. Ferrera verraste echter met agressiviteit en hoge pressing. Zijn manschappen speelden dan ook een verdienstelijke eerste helft. Na de pauze liep het echter helemaal mis voor Malinwa.

“Ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen”, vertelt Ferrera voor de camera’s van PlaySports. “Iedereen dacht dat we hier zouden verliezen, dus ik wilde iets proberen en hoog druk zetten. Dat is niet gelukt. Daar waren we duidelijk nog niet klaar voor.”

“De 6-1 is verdiend voor Club, maar het is jammer. De cijfers doen pijn en de manier waarop nog veel meer (Ferrera wilde zelfs niet meer geconfronteerd worden met de beelden, nvdr). Het had ook 12-1 kunnen zijn. We zijn niet gedisciplineerd gebleven en gaven na die 4-1 nog heel veel kansen weg.”

“Onze strafschop? Eigenlijk was Vitas aangeduid om die te nemen (en dus niet Veselinović, nvdr)”, geeft Ferrera toe. “Dit is misschien niet slecht om ons met onze voeten op de grond te zetten. Een ploeg die groeit heeft dat soms nodig. We moeten leren van onze tweede helft. Hopelijk kan ik na de bekermatch zeggen dat het geholpen heeft”, besluit de coach van KVM.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws