Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Extra Time-panel is eensgezind over natrappen Leye: “Spelregel afschaffen”

Extra Time-panel is eensgezind over Leye Spelregel afschaffen

Het bezoek van Club Brugge aan de Gaverbeek resulteerde in een puntendeling. Al hadden de zaken ook anders kunnen lopen. Op het half uur had Mbaye Leye immers uitgesloten kunnen worden voor natrappen richting Timmy Simons. De aanvaller van Zulte Waregem komt er uiteindelijk goed vanaf, want zowel scheidsrechter Serge Gumienny als de Reviewcommissie bestraften het incident niet. Het Extra Time-panel fronst de wenkbrauwen…

“Met al de ervaring die Leye heeft, hadden we dit (zie beelden) toch niet meteen van hem verwacht”, opent moderator Frank Raes de debatten. “En er is ook geen Reviewcommissie aan te pas gekomen heb ik gehoord.”

Voor Marc Degryse is het zo klaar als een klontje: “Leye probeert Simons te raken, maar hij raakt hem uiteindelijk niet. Maar het is wel natrappen”, klinkt het. “Er zijn er die rood gekregen hebben voor soortgelijke fouten”, reageert Filip Joos gevat. “Denk maar aan Abdoulay Diaby in de bekerfinale tegen Standard (die uitgesloten werd voor een natrapbeweging, waarbij hij Milos Kosanovic eveneens niet raakte, nvdr).”

Tot slot is Jan Mulder de vierde in het rijtje die vindt dat de spits van Essevee bestraft had moeten worden. “Ik ben iemand die de spelregels graag nageleefd ziet worden. Dat is simpelweg een rode kaart, anders kan je die spelregel beter afschaffen”, besluit de Nederlandse analist.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws