Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Dutoit moet plaats ruimen voor onervaren Pirard’

Ivan Leko (Sint-Truiden)

Op de laatste speeldag voor de interlandbreak ging Sint-Truiden met 4-2 onderuit tegen Eupen. Dat alles tot grote woede van William Dutoit. “De club koos voor lieve jongens, maar van een ezel maak je geen koerspaard”, was één van zijn weinig gesmaakte uitspattingen aan de Kehrweg. Ivan Leko & co waren not amused.

“De woorden van Dutoit zijn hard, heel hard aangekomen”, vertelt Leko. “Vooral omdat de hele technische staf het volste vertrouwen in hem had, en heeft, en hij heel belangrijk was, en is, voor de ploeg. Als je ziet hoe wij vochten tegen Kortrijk met tien, tegen Anderlecht, Gent, Oostende, Genk… Dan kan je het toch niet menen dat deze ploeg geen karakter heeft. Dat accepteer ik niet.”

Volgens Het Laatste Nieuws is het dan ook zo klaar als een klontje dat Dutoit vanavond niet onder de lat staat bij STVV. “De Franse doelman haalde na de nederlaag tegen Eupen uit naar zijn ploegmaats en daar komt hij dan toch niet mee weg”, klinkt het.

“Sint-Truiden maakte al bekend dat de zaak intern werd uitgeklaard, maar daar blijft het dus niet bij. Vanavond moet hij op de bank postvatten. Tweede doelman Lucas Pirard neemt de fakkel over”, aldus de krant. De 21-jarige Pirard keepte nog geen minuut op het hoogste niveau.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws