Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dury vergelijkt Anderlecht met Club: “Nooit gezien wat ik van Brugge zag”

Francky Dury (Zulte Waregem)

Zulte Waregem heeft zijn uitstekende heenronde afgesloten met een 3-2 overwinning tegen Anderlecht. Essevee heeft nu vijf punten voorsprong op eerste achtervolger KV Oostende, terwijl het trio Gent – Club Brugge – Charleroi op zes punten volgt. Anderlecht vervolledigt de top 6 met acht punten minder dan de koploper. Francky Dury was achteraf niet mals voor Paars-Wit en maakte de vergelijking met de match tegen Club.

Op speeldag 13 kwam Zulte niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Blauw-Zwart. En aan de Gaverbeek waren ze toen best tevreden met dat punt. Tegen Anderlecht lagen de kaarten helemaal anders volgens Dury.

“Toen ik de opstelling van Anderlecht zag, wist ik dat er mogelijkheden waren. Zelfs toen ze van systeem veranderden? Ja, want we hadden de mogelijke opties al doorgenomen. Ze kwamen met geluk op voorsprong in twee fases waarin we niet goed verdedigden. Maar ze kregen te veel voor de rust, want we hadden genoeg kansen om gelijk te maken.”

Tegen Club tevreden met brilscore

“Bij de rust heb ik gezegd dat we niet gingen veranderen. We bleven op dezelfde manier spelen. We wilden deze match echt winnen en ik heb 25 schitterende minuten gezien. Chapeau voor mijn spelers! Ik heb van Anderlecht niet gezien wat ik van Club Brugge wél zag. Bij Club had ik nooit het gevoel dat we er nog over konden gaan. Daar stond iets. Bij Anderlecht had ik dat gevoel niet. Ze hebben eigenlijk voor heel weinig gevaar gezorgd.”

Assistenkoning Onur Kaya sluit zich bij de visie van zijn coach aan. “Enkel in Gent werden we in de tweede helft weggespeeld, voor de rest konden we altijd mee met de topclubs. Tegen Club Brugge gingen we op een bepaald moment voor de 0-0, nu konden we wél de ruimte benutten. We hebben laten zien dat we gewoon beter waren dan Anderlecht”, citeert Het Nieuwsblad de middenvelder.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws