Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dolgelukkige Simons reageert op record: “De jongens hebben wel wat gelachen”

Timmy Simons (Club Brugge - Anderlecht)

Niemand had het verwacht, maar zondag 13 november 2016 werd niet alleen een historische dag omwille van de 125ste verjaardag van Club Brugge. Timmy Simons brak tijdens de 8-1 overwinning tegen Estland immers het record van de oudste Rode Duivel ooit. 

De doorsnee voetballer zou zijn schoenen al een keer of vijf aan de haak gehangen hebben, maar de kapitein van Club Brugge is niet de eerste de beste. Met 39 jaar, 11 maanden en 2 dagen op de teller kreeg hij van Roberto Martinez alsnog een waardig afscheid bij de Rode Duivels. Al weet je met Timmy natuurlijk nooit of hij straks nóg eens opgeroepen wordt.

“Ik moet toegeven dat het heel mooi en onverhoopt was toen de bondscoach me gisteren belde”, vertelt Simons aan Sporza. “Ik heb al lang geleden mijn afscheid genomen van de nationale ploeg, maar dit is toch één van mijn mooiste momenten. Het is een blijk van waardering.”

Besef komt later…

“Ik was onderweg van Duitsland terug naar huis toen de coach belde. Gelukkig, we hadden een weekendje vrij en misschien waren we wel echt in het buitenland. Dan was het helemaal anders gelopen.”

Dat de keuze van Martinez velen verraste, verbaast de Blauw-Zwarte aanvoerder niet. “Ik denk dat dat voor iedereen het geval was. Ik moet zeggen dat de jongens wel wat gelachen hebben, maar dan wel in de goeie zin”, lacht Simons. “Het is allemaal snel gegaan, dus ik denk dat het besef van wat ik heb meegemaakt pas later zal komen. Het was fantastisch!”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws