Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse vergelijkt Club Brugge met Anderlecht: “Ik weet niet of hij oplossingen kan vinden”

Marc Degryse (analist) (2)

Club Brugge en Anderlecht slaagden er op de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League niet in om de drie punten thuis te houden. Zowel in het Jan Breydelstadion als in het Astridpark werd het 1-1. Blauw-Zwart speelde gelijk tegen Genk, Paars-Wit tegen Oostende. Marc Degryse laat zijn licht schijnen op het huidige vormpeil van beide topclubs.

“De herfsttitel voor Zulte Waregem is onverwacht, maar het collectief staat er op punt”, opent Degryse zijn analyse in HLN. “Wat een verschil met Anderlecht. Het enige positieve bij Paars-Wit is dat ze nog steeds op de tweede plaats staan. Ik vind het onwaarschijnlijk en ik hoop dat ze zich daar niet op blindstaren. Deze ploeg zit in een vertrouwenscrisis.”

“Dan is mijn begrip voor Club Brugge groter”, gaat Degryse verder. “Zij lijden ook te veel puntenverlies, maar daar zijn er wel verzachtende omstandigheden. Preud’homme weet waar hij mee bezig is en de spelers zien dat ook. Weiler heeft dat krediet nog niet. Ik weet niet of hij oplossingen kan vinden.”

Echt onmachtig

“Club zal binnen een paar maanden een aantal spelers recupereren die bepalend kunnen en zullen zijn. Blauw-Zwart moet zich voorlopig niet al te veel zorgen maken. Ze sukkelen met blessures (Engels, Refaelov, De Bock en Diaby, nvdr) en de wedstrijdomstandigheden zitten tegen: een ongeldig doelpunt, een strafschop die niet gefloten wordt…”

“Club had meer punten kunnen hebben. Het ontbreekt hen voorlopig nog aan efficiëntie, maar het komt wel goed. Bij Anderlecht zijn mijn twijfels een pak groter. Zij zijn momenteel echt onmachtig. En de vraag is: wie gaat het voortouw nemen om daar verandering in te brengen?”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws