Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Coninck vindt Jupiler Pro League sensatie nú al te goed voor Club Brugge en Anderlecht

Wim De Coninck (analist)

Met de wintermercato in zicht tasten zowel Club Brugge als Anderlecht her en der de transfermarkt af. Al kunnen de Belgische topclubs natuurlijk ook in eigen land gaan shoppen. 

Bijna halfweg de reguliere competitie staat Eupen op een verdienstelijke elfde plaats. Daarvoor mag de promovendus onder meer Henry Onyekuru dankbaar zijn. De 19-jarige Nigeriaan vond dit seizoen immers al 6 keer de weg naar doel.

Wim De Coninck is onder de indruk van de ploeg van Jordi Condom. “Henry Onyekuru, Eric Ocansey, Jean Thierry Lazare en Mamadou Silla kunnen allemaal goed vanop afstand trappen. Er is goed met hen gewerkt.”

Geen tussenstap

“Er komt nog te weinig volk op af, maar Eupen, dat is het Beveren van tien jaar geleden: geweldig jong, onvoorspelbaar talent. Ze doen allemaal denken aan de jonge Gervinho, Yaya Touré, Romaric en andere Yapi Yapo’s. Allen naar de Kehrweg, want daar zit te weinig volk voor dit fraais.”

“Onyekuru is iets voor Anderlecht of Brugge, zei iemand me. Vergeet het, antwoordde ik, die maakt die tussenstap niet, die gaat rechtstreeks naar het buitenland”, besluit De Coninck in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws