Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Daarom blinken de Nederlanders van Club Brugge zo uit

Pina - Claudemir - Denswil - Vormer - Poulain (Club Brugge - Westerlo)

Het is opvallend hoe Club Brugge tegenwoordig een beetje oranje kleurt. Ruud Vormer is de voorbije jaren uitgegroeid tot een onmisbare schakel op het middenveld, terwijl centraal Stefano Denswil na een moeilijke start een rots in de branding werd. En ook Ricardo van Rhijn zorgt voor een meerwaarde op de rechtsachter.

De reden voor de sterke prestaties van het Nederlandse trio is volgens Michel Preud’homme simpel. “Ik weet hoe je Hollanders moet aanpakken”, lacht de trainer in Het Laatste Nieuws. “Ze willen altijd de beste en de mooiste zijn. Wel, als je hen overtuigt dat je ze nog meer wapens geeft om de beste te zijn, stappen ze mee in het verhaal.”

“Zowel Vormer, Denswil als Van Rhijn zijn anders moeten gaan denken – minder in termen van balbezit om het balbezit. Bij mij moeten spelers af van het idee dat je op het einde van een wedstrijd 65% balbezit moet hebben om te kunnen winnen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws