Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club gaat in het slot kopje onder aan de Kehrweg

Michel Preud'homme boos

Dinsdagavond mochten Eupen en Club Brugge de achtste finales in de Beker van België openen. Jordi Condom en zijn manschappen bewezen eerder dit seizoen al dat ze het de grote ploegen moeilijk kunnen maken aan de Kehrweg. Dat mochten Anderlecht (2-2), Oostende (2-1) en AA Gent (3-2) aan den lijve ondervinden. En ook Blauw-Zwart ging voor de bijl.

Preud’homme bracht tegen Eupen dezelfde 11 als tegen KV Mechelen tussen de lijnen. De Brugse coach hecht immers veel belang aan de bekercompetitie. Toch speelde Club een draak van een eerste helft en had Blauw-Zwart het erg moeilijk met de wendbare aanvallers van de thuisploeg.

Na 22 minuten zagen de Panda’s hun overwicht beloond worden met een vrijschopdoelpunt van Garcia. Even later scoorde Onyekuru al opnieuw, maar het doelpunt van de Nigeriaan werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Een kwartier voor de pauze kwam Club beter in de wedstrijd, maar de schuchtere pogingen van Limbombe en Izquierdo misten precisie.

Wonderdribbel

Bij het begin van de tweede helft zorgde Onyekuru met een geweldige dribbel en dito goal voor een verdubbeling van de score: 2-0. Op een avond waarbij niets leek te lukken voor Club, was het Vanaken die zijn ploeg op het uur in de match bracht via een goal op vrije trap.

Vijf minuten later zorgde man in vorm Vossen voor de 2-2 en kon de wedstrijd opnieuw beginnen. De thuisploeg leek door zijn beste krachten heen te zitten en de bezoekers gingen voorzichtig op zoek naar de overwinning.

Spanning ten top

In een dolle slotfase kwamen beide ploegen meermaals dichtbij een doelpunt. De heerlijke krulbal van Vossen werd echter onschadelijk gemaakt door Niasse. Aan de overkant kwam Club met de schrik vrij toen Taulemesse op de lat kopte.

Net op het moment dat verlengingen onvermijdelijk leken, tekende Siebe Blondelle voor de 3-2 eindstand. Club is nu dus Europees en in de beker uitgeschakeld, waardoor enkel de competitie nog rest.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws