Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-defensie mag zich op de borst kloppen

Pina - Claudemir - Denswil - Vormer - Poulain (Club Brugge - Westerlo)

De eerste 15 speeldagen zitten erop voor Club Brugge. Blauw-Zwart begon erg matig aan het nieuwe seizoen, maar herstelde zich naarmate het vorderde. Met 6 punten achterstand op leider Zulte Waregem is er overigens geen man overboord voor de landskampioen. Ter vergelijking: vorig seizoen telde Club slechts één puntje meer op dit moment. En dat heeft het voornamelijk te danken aan zijn defensie.

De Brugse verdediging is halfweg de reguliere competitie de beste leerling van de klas in de Jupiler Pro League. Club slikte in zijn eerste 15 matchen slechts 11 doelpunten, een gemiddelde van 0,73 tegengoals per match.

Het offensieve compartiment draait daarentegen allesbehalve op volle toeren. Met 21 gemaakte doelpunten bevindt Club zich in de middenmoot, voornamelijk te wijten aan het feit dat Abdoulay Diaby en Wesley Moraes nog droog staan. Jelle Vossen vond wel al 5 keer de weg naar doel.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws