Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge zet belangrijke stap richting nieuw stadion met onder meer 40.000 zitplaatsen!

Opnieuw positief nieuws over nieuwe stadion Club Brugge

De Vlaamse Regering heeft zich vrijdag gebogen over het stadiondossier van Club Brugge. Het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor de afbakening ‘regionaalstedelijk gebied Brugge’ werd daarbij voorlopig vastgesteld. Blauw-Zwart zet zo een belangrijke stap richting een nieuwe voetbaltempel.

Op de Blankenbergse Steenweg wordt er alvast ruimte voorzien voor de bouw van een nieuw voetbalstadion met een capaciteit van 40.000 toeschouwers, oefenvelden, een parking en een fanshop. “Er komen 7.200 parkeerplaatsen, minimaal 100 plaatsen voor supportersbussen en minstens 4.000 fietsenstallingen, naast een aantal ingrepen in de infrastructuur en auto-ontradende maatregelen. De parkeerruimte zal gemeenschappelijk worden gebruikt met het bedrijventerrein”, klinkt het op Focus-WTV.

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Landbouw en Omgeving, geeft een woordje uitleg. “Door deze afbakening van het stedelijk gebied komt de invulling van de bestaande noden aan natuur, bedrijven, huizen en een voetbalstadion in de regio rond Brugge een flinke stap dichterbij. Na afloop van het openbaar onderzoek zal de administratie de eventuele bezwaren onderzoeken en belandt het GRUP opnieuw op de tafel van de Vlaamse regering.”

Wat er nu vervolgens concreet zal gebeuren? De volgende fase bestaat uit een openbaar onderzoek van 60 dagen. Na de afsluiting daarvan heeft de Vlaamse Regering maximum 180 dagen om een definitief standpunt in te nemen wat betreft het GRUP. In het beste geval is dit in de zomer van 2017.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws