Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement vol lof over Club-speler: “Kruising tussen Izquierdo en Refaelov”

Van Rhijn - Limbombe - Bolingoli - Wesley (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge ontdekte dit seizoen toch weer een aantal nieuwe spelers. Zo toonde Ricardo van Rhijn zich in mum van tijd een meerwaarde en liet de jonge Thibault Vlietinck al enkele mooie dingen zien in de weinige speelminuten die hij kreeg. Maar de grootste verrassing is wellicht Anthony Limbombe, die sneller dan verwacht op het voorplan trad.

Philippe Clement is dan ook lovend over de kwaliteiten van de 22-jarige. “Iemand die past in onze manier van spelen”, zegt de assistent in Sport/Voetbalmagazine. “Iemand met de diepgang van Izquierdo, maar ook iemand die zoals Refaelov tussen de lijnen kan spelen. Hij combineert kwaliteiten van beiden.”

In Nederland kreeg Limbombe wel kritiek omdat hij onvoldoende meeverdedigde. “Zijn rol en zijn gebreken op verdedigend vlak spraken we heel duidelijk door en net als zijn vader en zijn manager was hij helemaal overtuigd dat hij die stap wilde zetten. Tegen Gent vervulde hij die rol heel goed, hoewel die voor zestig à zeventig procent uit verdedigende taken bestond.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws