Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Butelle zwijgt niet langer over de reden van zijn dip: “Plots was ik niets meer waard”

Ludovic Butelle (Club Brugge - FC Porto)

Ludovic Butelle was in het begin van het seizoen slechts een schim van het betrouwbare sluitstuk dat hij in de Play-Offs was. Dat besefte hij zelf ook, maar over de reden van zijn mindere vorm wilde hij toen niets kwijt. Nu de 33-jarige Fransman zich herpakt heeft, doorbreekt hij het stilzwijgen.

“Ik sprak in het begin van het seizoen met het bestuur over een langer verblijf bij de club”, geeft Butelle toe. “Over het lichten van een optie die mijn contract (dat loopt tot midden 2018, nvdr) automatisch met één jaar zou verlengen. Ik voel me goed in Brugge en wou echt graag dat jaartje extra definitief in mijn contract verankerd zien worden, maar de club vertelde me dat het niet het moment was om dat te doen.”

“Ik ging er niet mee akkoord, maar begreep wel dat ze een verlenging na een half seizoen nog wat vroeg vonden. Misschien dat die discussies daarover mij naast het veld wat extra hebben beziggehouden in het begin van het seizoen. Begin september had ik dan een goed gesprek met het bestuur en begreep ik dat ik enkel met prestaties op het veld een verlengd contract kon afdwingen.”

Ludovic Butelle (Club Brugge - Genk)

Butelle was niet te beroerd om zijn verantwoordelijkheid te nemen wanneer hij in de fout ging, maar vond de kritiek niet altijd even terecht. “Ik ben al ervaren genoeg om me er makkelijk over te zetten, maar ik blijf het gewoon verbazend vinden hoe men een doelman analyseert. Bij een keeper die flatert, zul je nooit horen hoe zijn andere interventies waren, hoe hij zijn spelers gecoacht heeft…”

“Je kijkt alleen hoeveel doelpunten hij geslikt heeft. Scorebordjournalistiek, eigenlijk. Toen ik vorig jaar in de Play-Offs tegen AA Gent die strafschop stopte, was ik de beste van België. Na mijn blunder tegen Standard was ik plots niets meer waard”, besluit Butelle in Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws