Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Butelle: “Het enige minpuntje van de avond”

Ludovic Butelle redding

Club Brugge won vrijdagavond met 6-1 van KV Mechelen door doelpunten van Jelle Vossen (4), José Izquierdo en Hans Vanaken. Ook Ludovic Butelle speelde een sterke partij. Zo stopte hij bij een 3-1 voorsprong de strafschop van Dalibor Veselinović. 

“Ik koos gewoon een hoek en het lukte om de elfmeter te stoppen. Leuk om beslissend te zijn voor de ploeg en ik ben blij dat ik mijn steentje hiertoe bijdraag. Als doelman moet je er staan op de juiste momenten”, vertelt Butelle op de officiële website.

“Dit was nochtans geen gemakkelijke wedstrijd na de midweekmatch op Leicester. We hadden immers een korte voorbereiding en geraakten moeilijk in ons ritme. Club speelde geduldig, iedereen hield zich aan zijn taken en na verloop van tijd rendeerde dat ook. Jelle twijfelde niet toen hij zijn strafschop nam en bracht ons zo verdiend op voorsprong.”

Roteren

“Na de pauze scoorden we een tweede doelpunt dat ons wat bevrijdde, maar daarna was de concentratie even weg en slikten we meteen die tegentreffer (van Bjelica, nvdr). Dat was het enige minpuntje van deze avond. In de tweede helft bracht Club goed voetbal en iedereen was aanspeelbaar.”

Butelle ziet de toekomst dan ook rooskleurig tegemoet. “Dit belooft voor het vervolg, want eind november en in december volgen er nog veel wedstrijden en iedereen moet er klaar voor zijn. De coach zal moeten roteren door het aantal belangrijke wedstrijden. Het belooft alvast een boeiende maand december te worden, wat leuk is voor toeschouwers en spelers.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws