Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Bruzzese mag weg van Club, Belgische eersteklasser ruikt zijn kans’

Sébastien Bruzzese concentratie

Sint-Truiden lijkt het helemaal gehad te hebben met de fratsen van William Dutoit. De voormalige kapitein van de Kanaries haalde na de nederlaag tegen Eupen immers hard uit naar zijn ploegmaats (“Van ezels kun je geen koerspaarden maken”) en het bestuur (“We hadden meer pitbulls in plaats van brave jongens moeten binnenhalen”). In de zoektocht naar een nieuwe doelman heeft STVV bij Club Brugge aangeklopt.

In de zomer van 2015 streek Sébastien Bruzzese in Jan Breydel neer. Door de tegenvallende prestaties van Sinan Bolat werd de Luikenaar onverwacht tot eerste keeper gebombardeerd. Zo stond hij vorig seizoen 19 keer tussen de Blauw-Zwarte palen en slikte hij daarin 21 doelpunten.

Ondanks zijn professionele houding en werkijver slaagt Bruzzese er volgens HLN echter niet in om Ludovic Butelle het vuur aan de schenen te leggen. Club is dan ook bereid om mee te werken aan een transfer naar Stayen en heeft bovendien met Molde-doelman Ethan Horvath al een concrete naam op zijn wenslijstje staan voor tijdens de wintermercato.

Club maakt er hoe dan ook geen geheim van dat het in januari een nieuw sluitstuk wil halen. In dat geval zou Bruzzese een plaatsje in de pikorde dalen en wordt hij derde keeper. De Luikenaar staat dan ook open voor een vertrek. STVV informeerde alvast bij de Belgische landskampioen naar de transfervoorwaarden en daaruit bleek dat Bruzzese in januari weg mag, definitief of op huurbasis.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws