Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Beloften zetten grote stap naar kwalificatie in Youth League na knappe zege

Terry Osei-Berkoe (Club Brugge beloften)

De youngsters van Club Brugge hebben de A-ploeg alvast het goede voorbeeld gegeven voor hun wedstrijd van vanavond in Porto. Het elftal van trainer Sven Vermant klopte hun Portugese leeftijdsgenoten met 1-3 en zet zo een grote stap richting kwalificatie voor de volgende ronde.

In een boeiende eerste helft was het duidelijk Club dat de beste kansen versierde. En dat zetten de jonkies ook om in doelpunten. De eerste viel na 20 minuten, toen Osei-Berkoe een voorzet van Vlietinck tegen de touwen kopte. Club zette door en kwam heel dicht bij een tweede treffer, maar het schot van Van Landschoot spatte uiteen op de deklat.

Uitstel bleek echter geen afstel, want tien minuten voor de rust was daar opnieuw Osei-Berkoe. Hij kapte eerst zijn tegenstander uit om daarna heerlijk de bal in het kruis te poeieren. 0-2, dat was ook de mooie ruststand die op het bord stond.

In de tweede helft probeerde Club zijn voorsprong vast te houden, maar Porto kwam in het slotkwartier gevaarlijk opzetten. Gelukkig was daar ook Teunckens, die in dezelfde fase tot twee keer toe met een geweldige redding de bal tegen de lat duwde. Het was echter Club dat de match in een definitieve plooi legde. Eerst trof Vlietinck nog de paal, maar enkele minuten later nam aanvoerder Schryvers alle twijfels weg door op een hoekschop de 0-3 binnen te koppen. De 1-3 van Rui Pedro in minuut 93 was enkel nog voor de statistieken.

Dankzij de ruime zege staat Club nu stevig op de tweede plaats in zijn poule met zeven punten. Porto blijft ondanks de nederlaag wel leider, maar ziet zijn voorsprong slinken tot twee punten. Kopenhagen is derde met vier punten, Leicester sluit de rangen met drie punten.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws