Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom Club Brugge zich toch een beetje zorgen moet maken na matige seizoensstart

Michel Preud'homme ziet 4 afwezigen op Brugse training

Club Brugge kan met 16 op 30 niet meteen van een geslaagde seizoensstart spreken. Maar anderzijds is er met het huidige competitieformat geen man overboord en bovendien telde Blauw-Zwart vorig seizoen na tien speeldagen eveneens 16 punten. En iedereen weet hoe dat toen geëindigd is! Desondanks liggen de kaarten nu toch enigszins anders.

Vorig seizoen haalde Michel Preud’homme meermaals aan dat Club bij de start van de competitie nog niet helemaal klaar was vanwege de focus op de belangrijke derde kwalificatieronde in de Champions League tegen Panathinaikos. Die wedstrijden vonden immers al plaats op 28 juli en 5 augustus.

In de huidige voetbaljaargang was Club als landskampioen rechtstreeks geplaatst voor de Champions League en dus kon MPH de focus van bij het begin van het seizoen al bij de Jupiler Pro League leggen. Als we daarnaast de eerste tien wedstrijden van dit seizoen vergelijken met die van vorig seizoen, zien we dat Blauw-Zwart tijdens het kampioenenjaar 9 punten meer pakte tegen dezelfde tegenstanders.

Dit seizoen: 16/30

KV Mechelen – Club: 0-2
KV Oostende – Club: 1-0
Club – Lokeren: 1-0
KV Kortrijk – Club: 2-1
Club – Standard: 2-2
Waasland-Beveren – Club: 1-0
Club – KAS Eupen: 3-2*
Excel. Moeskroen – Club: 0-3
Club – KAA Gent: 1-0
Sporting Charleroi – Club: 1-0

Zelfde wedstrijden vorig seizoen: 25/30

KV Mechelen – Club: 1-4
KV Oostende – Club: 0-2
Club – Lokeren: 2-1
KV Kortrijk – Club: 1-4
Club – Standard: 7-1
Waasland-Beveren – Club: 1-2
Club – OHL: 2-0*
Moeskroen – Club: 2-1
Club – Gent: 1-0
Charleroi – Club: 0-0

* Thuismatch tegen promovendus Eupen werd vergeleken met thuismatch tegen degradant OHL

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws