Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vermant gelooft in Brugs jeugdproduct: “Schrijf hem niet te snel af”

Sven Vermant (Club Brugge beloften)

Na werk bij de U10 en de U17 is Sven Vermant sinds twee jaar trainer van de beloften van Club Brugge. Met een overwinning in de Youth League tegen Leicester City en een gelijkspel op bezoek bij FC Kopenhagen zijn de Brugse jonkies goed begonnen aan hun eerste Champions League-avontuur.

“We hebben enkele goeie jongens”, beseft Vermant. “Dat er nog altijd een drietal met de eerste ploeg trainen, wil zeggen dat er kwaliteit is. Dan is zo’n platform als de Youth League een extra troef, naast de competitie, de Beker van België en voor veel jongens ook de nationale ploeg. Ze zijn echt wel heel veel onderweg, en je moet erover waken dat ze ook nog genoeg trainen, om vooruitgang te boeken.”

Straks hoopt Club bij de eerste ploeg de vruchten te plukken van zijn succesvolle jeugdwerking. “De ervaring in de Youth League kan helpen, maar dat doet een wedstrijd bij de beloften ook, omdat daar weleens jongens uit de eerste ploeg meespelen. Of jongens die twee, drie jaar ouder en fysiek steviger ontwikkeld zijn.”

“Ik pleit voor geduld, wat misschien niet vanzelfsprekend is in een maatschappij die snel verandert. Schrijf zo’n Sander Coopman (uitgeleend aan Zulte Waregem, nvdr) niet te snel af, die is laat matuur. En dan is het aan ons om er intensief mee te werken, zodat ze klaar zijn als ze hun kans krijgen”, besluit Vermant in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws