Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verhaeghe stuurt flinke waarschuwing naar Rode Duivels: “Andere spelers selecteren”

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

Eind vorig jaar maakte Bart Verhaeghe in televisieprogramma Hoogvliegers al duidelijk dat hij het moeilijk heeft met de hoge premies bij de Rode Duivels. Nu Verhaeghe ondervoorzitter van de KBVB is, wil hij dan ook voor verandering zorgen in de financiën.

“De Belgische voetbalbond heeft (ten tijde van Steven Martens, nvdr) niet professioneel onderhandeld met de spelers. De KBVB gaf hogere premies dan Nederland en zelfs wereldkampioen Duitsland”, vertelt Verhaeghe. “Je kan de spelers dat niet verwijten, want zij waren handig genoeg om daar gebruik van te maken.”

“Maar ik zou dan denken dat je eerst informatie gaat inwinnen bij die landen en dan tegen de spelers zegt: ‘kijk, bij de wereldkampioen krijgen ze zoveel, jullie moeten daar ook tevreden mee zijn.'”

Andere spelers selecteren

Intussen is er nog altijd niets veranderd aan de hoge premies. De Rode Duivels zouden op dit moment maar liefst 60% van het prijzengeld op het komende WK opstrijken. Vlak na de oefeninterland tegen Spanje zou de voorzitter van Club Brugge al een eerste keer onderhandeld hebben met de spelersraad. Vlot verliepen die gesprekken volgens La Dernière Heure echter niet.

Verhaeghe zou scherp uit de hoek gekomen zijn en uitgepakt hebben met een straf dreigement: “Als jullie niet akkoord gaan met lagere premies, selecteren we gewoon andere spelers”, zou hij onder meer gezegd hebben. Veel indruk maakte dat naar verluidt niet.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws