Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Uitgelekt: zoveel verdienen analisten bij Extra Time, PlaySports en Q2

Uitgelekt zoveel verdienen analisten bij Extra Time, PlaySports en Q2

Maandagavond analyseren moderator Frank Raes en zijn gasten in Extra Time het voorbije voetbalweekend. Op PlaySports kunnen we dan weer terecht voor de competitiewedstrijden van Club Brugge, terwijl Q2 – de opvolger van 2BE – de uitzendrechten heeft voor de Champions League-matchen van Blauw-Zwart. Maar wat verdient zo’n analist nu eigenlijk?

Het is lang een publiek geheim geweest, maar voor het eerst zijn er bedragen geplakt op het analysewerk bij Extra Time, PlaySports en Q2. Zo krijgt de gemiddelde tafelgast bij Extra Time zo’n 750 euro voor één aflevering van het voetbalpraatprogramma. Dat meldt showbizzsite.be.

Dat medium weet ook dat een analist voor een wedstrijd bij PlaySports of Q2 tussen de 500 en 800 euro op zijn bankrekening mag bijschrijven. Een flinke duit met andere woorden, al zijn er toch enkele kanttekeningen.

Een uitzending van bovengenoemde programma’s is immers meer dan hetgeen wij effectief te zien krijgen. Zo gaat er heel wat voorbereidingswerk aan vooraf. Bovendien verdienen analisten in Nederland – bijvoorbeeld bij Voetbal Inside – nog een pak meer. Volgens VTM Chef Sport Peter Denruyter is dat te wijten aan de grotere markt in Nederland, waardoor er dus ook meer reclame-inkomsten zijn.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws