Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Toen Club de titel won, was ik bijna naar Brugge gevlogen om mee te vieren”

Club Brugge kampioen (Club Brugge - Anderlecht)

Op 15 mei 2016 was het eindelijk zover! Club Brugge versloeg aartsrivaal Anderlecht met 4-0 en pakte zo zijn veertiende landstitel uit de geschiedenis van de club. Een onvergetelijk moment voor iedereen die Blauw-Zwart een warm hart toedraagt.

Eén van die mensen is ex-speler Carl Hoefkens, die van 2009 tot 2013 onze clubkleuren met veel passie verdedigde. De gewezen verdediger was één van de publiekslievelingen in Jan Breydel en onder meer de grondlegger van de ‘We are Bruges’-overwinningsgezangen die vandaag de dag nog steeds na elke driepunter weerklinken.

“Als ik terugblik, heb ik een supercarrière gehad”, vertelt de intussen 38-jarige Hoefkens aan HLN. “Misschien had ik er sportief meer kunnen uithalen als ik langer bij Stoke City was gebleven. West Brom was de eerste keer in mijn carrière dat ik voor het geld gekozen heb, dat was stom. Maar ik ben supercontent. Ik heb alles bereikt wat ik wou en veel plezier gehad.”

Supertijd

“Bij bijna alle ploegen heb ik nog een superband met de fans of ziet de club mij graag terugkomen. Dat doet nog het meeste plezier. Ik kende een supertijd bij Club Brugge en toen ze vorig seizoen de titel wonnen, was ik bijna naar Brugge gevlogen om mee te vieren.”

Ook in het buitenland volgt Hoefkens ons voetbal op de voet. “Via de satelliet kijk ik naar ‘Stadion’ en de Europese duels van Belgische teams. Zo heb ik onlangs – spijtig genoeg – Club Brugge gezien tegen Kopenhagen. Nu moeten ze thuis maar resultaten neerzetten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws