Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Slag om Vlaanderen zorgt voor Jupiler Pro League record

Club-spelers vieren (Club Brugge - Gent)

De negende speeldag in de Jupiler Pro League zorgde zowel op als naast het veld voor het nodige spektakel. Denk maar aan de geniale vrijschop van Ricardo van Rhijn en het scheidsrechterlijke geblunder tijdens KRC Genk – KV Mechelen. En dat was afgelopen weekend niet het enige wat opviel. 

Zo heeft het voorbije voetbalweekend een recordaantal toeschouwers op de been gebracht. Maar liefst 98.481 fans gingen hun favoriete ploeg in het stadion aanmoedigen. Volgens Sport.be een verbetering van het vorige record – op speeldag 3 – met zo’n 5.000 supporters.

De wedstrijd tussen Club Brugge en AA Gent, ook bekend als de Slag om Vlaanderen, was met 27.284 veruit de populairste wedstrijd. Ter vergelijking: de Belgische Clasico tussen Standard en Anderlecht moest het stellen met 24.000 toeschouwers. Onderstaand een overzicht.

Toeschouwersaantallen negende speeldag Jupiler Pro League

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws