Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme reageert op scheidsrechterlijke uithalen Vanhaezebrouck

Michel Preud'homme (Club Brugge - Leicester City)

Michel Preud’homme en zijn manschappen zijn erin geslaagd om AA Gent voor de vijfde keer op rij te kloppen. Hein Vanhaezebrouck wees achteraf met de vinger naar Alexandre Boucaut.

De coach van AA Gent vond dat zijn ploeg een strafschop verdiende na een duw van Stefano Denswil op Renato Neto. “Boucaut is de échte reden van ons verlies. Dit is schandalig. Ik hoor de vierde ref ‘penalty’ roepen. En ik niet alleen, want iedereen had dat gehoord.” Maar daar stopte het rondje moddergooien van Vanhaezebrouck niet.

Preud’homme reageerde heel wat rustiger voor de camera’s van PlaySports. “Het is zijn goed recht om kwaad te zijn. Maar in de eerste helft kwam een voorzet van Limbombe ook op de arm van een Gentse verdediger. Op elke vrije trap of hoekschop wordt geduwd, dat is altijd hetzelfde verhaal. Bepaalde fases worden onder de loep genomen, maar maak alstublieft een volledige analyse van de wedstrijd.”

Club krijgt veel kritiek

“Ik heb dat in het verleden ook gebruikt om een nederlaag uit te leggen, maar Gent heeft wel maar één kans gehad.” De Brugse coach vond de zege van zijn ploeg dan ook verdiend. “Zeker op basis van de eerste helft. We krijgen veel kritiek in vergelijking met andere ploegen, maar de realiteit is dat we nu tweede staan.”

“Sommigen krijgen altijd kritiek en anderen krijgen altijd lof. Maar wij accepteren dat, binnen Club Brugge zijn we sterk. Chapeau aan de spelers voor de mentaliteit. Daar was ik niet altijd tevreden over, maar vandaag wel”, besluit MPH.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws