Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme is verrast: “Ik kan de journalisten op de vingers van één hand tellen”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Leicester City)

Club Brugge gaat zaterdagavond op bezoek bij de huidige leider in de Jupiler Pro League: Zulte Waregem. Michel Preud’homme is in aanloop naar de topper verrast dat er – in tegenstelling tot de match tegen Anderlecht – relatief weinig aandacht is voor de match tussen Essevee en Blauw-Zwart.

“Onze perszaal zat in het vooruitzicht voor de wedstrijd tegen Anderlecht bomvol en vandaag kan ik de journalisten op de vingers van één hand tellen. Er mag gerust wat meer aandacht zijn voor deze topper. We spelen wél tegen de leider. Zulte is een vaste waarde in het Belgische voetbal geworden, ze zitten bijna altijd bij de eerste zes. Club heeft het er historisch altijd moeilijk. Het zal zaterdag niet anders zijn”, vertelt MPH aan ClubTV.

Preud’homme heeft dan ook erg veel respect voor Francky Dury en zijn ploeg. “Het is een hecht blok. Ze behielden grotendeels de kern van afgelopen seizoen en er kwamen enkele ervaren spelers bij die meteen renderen. Die kwaliteit kan je zien aan de speeltijd van jongens als Coopman en Oulare. Misschien hadden die dit seizoen in Brugge zelfs al meer minuten gekregen.”

“We moeten dus stoppen met Zulte te beschouwen als een underdog. Dat zijn ze niet meer. Met de ervaring en het vakmanschap van Dury hebben ze stabiliteit opgebouwd. Het is een club die groeit en vooruitgang boekt. Of ze kampioen kunnen worden? Waarom niet, ze waren er in 2013 al eens dicht bij en kunnen met deze kern en hun schema wel eens verrassen.” Omgekeerd heeft Dury erg veel respect voor Club.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws