Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme: “Ik zal gedurende die 9 maanden maar op mijn sjiek bijten”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge verdiende het niet, maar de landskampioen leed vrijdagavond al zijn vierde uitnederlaag van het seizoen. Een late treffer van Charleroi-aanvaller Chris Bedia maakte een meer dan verdiend punt voor Blauw-Zwart ongedaan. Michel Preud’homme baalde achteraf dan ook als een stekker.

“Eerst en vooral felicitaties voor Felice en zijn ploeg”, opent Preud’homme. “Daarnaast ook voor mijn ploeg, want ondanks alle zieken en geblesseerden vind ik dat mijn team hier een goede prestatie heeft neergezet. Dit was misschien de beste match die we hier de voorbije drie jaar gespeeld hebben, maar het is wel ons slechtste resultaat.”

“Minimum een punt zou hier logisch geweest zijn, maar op sommige momenten heb je gewoon pech. Hopelijk krijgen we in de toekomst zelf ergens meer dan dat we verdienen. We hebben nu 16 op 30, dat is te weinig als je enkel naar de cijfers kijkt. Maar anderzijds was dat voor aanvang van deze match evenveel als vorig seizoen.”

Nooit aangenaam

Hoe dan ook kan een échte winnaar als Preud’homme een nederlaag – terecht of niet – maar moeilijk plaatsen. De Luikenaar probeerde zich echter op te trekken aan de grote kansen, de goede organisatie en… het feit dat hij het gejoel van de Charleroi-aanhang nooit meer zal moeten aanhoren. De Brugse coach werd na de late 1-0 immers opnieuw getreiterd met “Allez Michel, chante avec nous”-gezangen.

“Als we verliezen, is het onthaal hier nooit echt aangenaam. Nu, dat is het nergens in België. Enfin, er resten mij nog negen maanden. Ik zal gedurende die negen maanden maar op mijn sjiek bijten.” Daarmee bevestigde Preud’homme volgens HLN ineens ook dat hij effectief aan zijn laatste seizoen bij Club bezig is. Zijn contract loopt officieel nog tot 2019.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws