Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Opvallende visie: “Van alle Belgische teams is Club voorlopig de grote winnaar in Europa”

jelle-vossen-club-brugge-leicester-city

Met vier ploegen in de Europa League en één in de Champions League is de Jupiler Pro League dit seizoen goed vertegenwoordigd op het Europese toneel. Club speelt op het hoogste niveau, maar kon nog geen punten sprokkelen tegen Leicester City, FC Kopenhagen en FC Porto. Toch hoeft dat volgens Hans Vandeweghe niet meteen een nadeel te zijn.

“Club Brugge beseft het misschien nog niet, maar onder de Belgische teams zijn zij voorlopig de grote winnaar in Europa”, doet de columnist zijn verhaal in De Morgen. “Ze zullen geen 5,5 miljoen extra verdienen zoals Gent, maar als ze begin december ook nog eens het geluk hebben niet als derde, maar als vierde te eindigen in hun groep, waardoor die ellende van de Europa League aan hen voorbijgaat, hebben ze een makkelijke 15 miljoen euro verdiend.”

“Een masterplan zal het wel niet zijn, maar ongewild is Club Brugge bezig aan een prima efficiëntie-oefening: met minimale inspanning geld oprapen in Europa en maximaal uitgerust aan 2017 beginnen, in de hoop van in mei weer op dat kampioenenpodium te staan en weer 15 miljoen of nog meer in de pocket te hebben. Europa is voor het snelle geld. Dat verdien je niet door te presteren in Europa, maar in België”, besluit Vandeweghe.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws