Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Onfortuinlijke Vazquez is erg duidelijk over terugkeer naar België

Victor Vazquez (Club Brugge)

Victor Vazquez had zich zijn transfer van Club Brugge naar Cruz Azul op zijn zachtst gezegd anders voorgesteld. Zowel op als naast het veld had de 29-jarige Spanjaard meer verwacht van zijn Mexicaanse avontuur. De gewezen draaischijf van Blauw-Zwart denkt dan ook met de glimlach terug aan zijn tijd in Jan Breydel.

“Ik heb het inderdaad moeilijk”, opent Vazquez in HLN. “Ik speel graag snel, maar alles gaat hier trager. Door de droge velden en er is ook een andere stijl. Het is aan mij om me aan te passen, maar op dit ogenblik haal ik mijn niveau niet.”

En ook het leven buiten het voetbal bevalt de middenvelder niet helemaal. “We zijn niet ongelukkig, maar zeker ook niet gelukkig met de beslissing om Brugge te verlaten. Het leven in Mexico-stad is niet wat we er ons van voorgesteld hadden. Meer dan 25 miljoen inwoners en het is er een beetje gevaarlijk. Zeker als je familie en kinderen hebt, is het er niet gemakkelijk. Als we buitenkomen, hebben we bescherming nodig.”

Vriendelijk bedankt

Met slechts één doelpunt in 1200 minuten lijkt Cruz Azul niet meteen geneigd om dure vogel Vazquez nog lang aan boord te houden. Toch had de ex-Bruggeling afgelopen zomer geen zin in een transfer naar Standard. “Er was contact, maar het is nooit concreet geworden. Ze vroegen of ik geïnteresseerd was om Cruz Azul te verlaten, omdat ze gehoord hadden dat ik niet echt gelukkig was in Mexico. Ik heb vriendelijk bedankt, het was niet het moment om te vertrekken.”

Bijkomend feit is dat Vazquez liever niet naar een concurrent van zijn ex-club trekt. “Áls ik op een dag terugkeer naar België, dan het liefst naar Club en niet naar Standard, Gent of Anderlecht. Club heeft me de kans gegeven om mijn carrière te herlanceren en daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws