Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH ziet maar liefst 6 uitblinkers tegen Anderlecht: “Zijn taak perfect uitgevoerd”

Michel Preud'homme duim omhoog

Club Brugge speelde zowel op Charleroi als in de Champions League tegen Porto een goeie wedstrijd, maar werd daar niet voor beloond. Tegen Anderlecht pakte Blauw-Zwart opnieuw uit met een knappe prestatie en kreeg het deze keer ook waar het recht op had: de drie punten. MPH zag dan ook dat het goed was.

“De 2-1-eindstand doet anders vermoeden, maar we hadden inderdaad overwicht”, vertelt Preud’homme voor de camera’s van PlaySports. “Maar met 10 tegen 11 veranderen de zaken natuurlijk. Met 11 tegen 11 hebben we nauwelijks wat weggegeven en zelf veel kansen gecreëerd. Alleen op stilstaande fases was Anderlecht echt gevaarlijk.”

De ingevallen Wesley Moraes besefte na zijn rode kaart meteen dat hij in de fout ging en was dan ook ontroostbaar. “Hij heeft daar een slechte reactie in huis, dat was niet nodig. Dit is een leerproces voor Wesley, want hij is nog heel jong en het is eigenlijk nog een kind. Hij moet leren om te gaan met die provocaties en druk.”

Penalty of niet?

Jan Breydel genoot zondagnamiddag met volle teugen van de manier waarop de aartsrivaal uit Brussel naar huis werd gespeeld. Ook Preud’homme zag heel wat uitblinkers onder zijn manschappen. “Limbombe heeft de taak van Izquierdo perfect overgenomen, net zoals tegen Gent. Maar we mogen ook niet vergeten wat Vormer, Claudemir en Denswil vandaag presteerden. En ook Timmy en Cools – die rechtsback speelde als linksback – waren indrukwekkend. Ik heb Stanciu niet gezien.”

Tot slot liet de Brugse coach zich uit over de dubieuze penaltyfase met Vanaken en Tielemans. “Ik heb de indruk dat dat strafschop was. Het is toch op zijn minst een obstructiefout. Stel je even voor dat diezelfde fout in Anderlecht gebeurt: zou dat dan penalty zijn of niet?”, besluit MPH al lachend.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws