Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH laat zich uit over vertrek van Kums, Depoitre en Sels

Michel Preud'homme geeft aanwijzingen

AA Gent moest tijdens de voorbije zomermercato afscheid nemen van heel wat sterkhouders. Zo trokken Sven Kums (door Watford uitgeleend aan Udinese), Laurent Depoitre (FC Porto) en Matz Sels (Newcastle) de deur in de Ghelamco Arena achter zich dicht. Michel Preud’homme analyseert.

“Ik denk dat ze veel spelers met kwaliteit hebben gehaald om hen te vervangen. Wij hadden hetzelfde met Thomas Meunier. Dat zijn titularissen die vertrekken en dan moet je andere spelers halen of inpassen en dat vergt tijd. Dat geldt voor Gent én Club. Natuurlijk zou Gent Kums, Depoitre en Sels liever gehouden hebben, net zoals wij al onze vertrokken toppers de voorbije jaren het liefst hadden gehouden”, oordeelt Preud’homme.

“Dan zouden we beiden een stuk sterker zijn, maar dat is nu eenmaal de realiteit van de Belgische competitie. Voor Kums hebben ze spelers met verschillende profielen: Rob Schoofs, Hannes Van Der Bruggen, Anderson Esiti… Kijk, je hebt anderen die sterker worden als ze meer kansen krijgen. En af en toe neem je een speler van een positie weg en dan ben je ergens anders sterker. Je moet daar een evenwicht in proberen te vinden”, besluit MPH in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws