Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert reageert verrast op voorstel maandagavondvoetbal

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck en Gent-voorzitter Ivan De Witte pleiten voor maandagavondvoetbal. Zo krijgen clubs die donderdagavond in de Europa League spelen meer recuperatietijd. Vincent Mannaert gaat niet akkoord.

“Wij zijn tegen”, klinkt het klaar en duidelijk. “Maandagavond is de slechtst mogelijke dag om supporters te trekken. Zowel voor studenten als voor mensen die in het begin van een werkweek zitten. Volgens ons is dit ook een momentopname. Ja, de kampioen heeft een voordeel, maar dat krijgt hij op basis van sportieve prestaties. Zie het als een extra beloning.”

Daarnaast is onze algemeen manager verbaasd over de plotse vraag naar meer recuperatietijd voor ploegen die in de Europa League aantreden. “Twee jaar geleden werd Anderlecht kampioen en hoorde ik niets. Vorig seizoen bij AA Gent werd er met geen woord over gerept. En nu opeens is het een probleem?”

“Er zou beter een oplossing gezocht worden voor het drukke programma van ploegen die het Europees ver schoppen, maar die in april te maken krijgen met een druk Play-Off I-programma”, aldus Mannaert in HLN. Zo speelde Club vorig jaar de kwartfinales van de Europa League tegen Dnipro Dnipropetrovsk. Wim De Coninck neemt het in de discussie rond maandagavondvoetbal op voor Club Brugge.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws