Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Legt Club nu al eerste contacten met opvolger MPH? “Een heuse paringsdans”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Club Brugge gooide na het kampioenenseizoen alles in de strijd om Michel Preud’homme langer aan boord te houden als trainer van Blauw-Zwart. Uiteindelijke slaagde de landskampioen in zijn opzet, maar het ziet ernaar uit dat de Luikenaar nu echt wel aan zijn laatste seizoen bezig is. 

“Er resten mij nog 9 maanden. Ik zal gedurende die 9 maanden maar op mijn sjiek bijten”, aldus een teleurgestelde Preud’homme na de 1-0 nederlaag tegen Charleroi. De Brugse coach doelde daarmee op het feit dat de Carolo’s hem treiterde met Allez Michel, chante avec nous-gezangen. Iets waar MPH het – zeker met zijn palmares – toch moeilijk mee heeft.

De kans is dan ook groot dat Club na het seizoen op zoek zal moeten gaan naar een nieuwe trainer. Volgens PlaySports-commentator Wouter Laarmans deed Blauw-Zwart vrijdagavond een ‘heuse paringsdans’ met Felice Mazzu. Vooraf stond assistent-trainer Philippe Clement naar verluidt met hem te dollen en na het duel zou hij uitgebreid gefeliciteerd zijn door algemeen manager Vincent Mannaert en Preud’homme.

Toen het nog niet zeker was dat MPH bij Club zou blijven, dook de naam van Mazzu ook al op in Jan Breydel. Volgens Geert De Vlieger is de coach van Charleroi dé geknipte kandidaat voor zo’n uitdaging. “Zowel voor Club Brugge als gelijk welke topclub, is Mazzu een naam die ze moeten opschrijven. Je ziet dat hij jaar na jaar moet bouwen en telkens succes haalt met een nieuw elftal. Als er nu nog een club op zoek moet naar een topcoach, lijkt me dit een naam die helemaal bovenaan moet prijken.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws