Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Jeurissen laat zijn licht schijnen op rode kaart Ganvoula

Robert Jeurissen (ex-scheidsrechtersbaas)

Club Brugge won woensdagavond met sprekend gemak van Westerlo, omdat de Kemphanen niet bij machte waren om de landskampioen iets in de weg te leggen. In feite was de wedstrijd al gespeeld toen Westerlo-aanvaller Ganvoula op het halfuur tegen een rode kaart aanliep.

Het zat Jacky Mathijssen en de zijnen niet mee in Jan Breydel. Dan kwamen ze eens in de buurt van Ludovic Butelle en dan werd Ganvoula – al dan niet terecht – uitgesloten toen hij het hoofd van de uitkomende Brugse keeper raakte. De spits van Westerlo was in alle staten en vond de rode kaart onterecht, maar ex-scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen heeft begrip voor de beslissing van Jonathan Lardot.

“Omdat Ganvoula toch heel gevaarlijk ingaat. Zijn voet is vooruit en héél hoog. Hij raakt het hoofd van de keeper, maar gelukkig zonder catastrofale gevolgen. Ik herinner me een fase in 2011 toen Carcela door Mavinga met een trap tegen het hoofd zwaar geraakt werd. Frank De Bleeckere was toen de scheids en ik herinner me dat er veel te doen was over het feit dat hij geen rood had gegeven”, aldus Jeurissen.

“Wat als Lardot nu de speler niet had uitgesloten en de blessure was ernstig? Een arbiter kan geen kaart trekken afhankelijk van de ernst van de blessure. Hij ziet gewoon de fase: een gevaarlijk contact, met de voet zeer hoog en vooruit. Dus ja, ik kan me wel inbeelden dat hij het met rood bestraft, ook al lijkt dat streng”, besluit de adviseur van Johan Verbist in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws