Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Hij moet dit gehandicapte Club Brugge op sleeptouw nemen”

engels-pina-vormer-vanaken-de-bock-club-brugge-leicester-city

Club Brugge staat vanavond met de rug tegen de muur in de Champions League. Na twee pandoeringen tegen Leicester City en FC Kopenhagen moet het gaan gebeuren tegen FC Porto. Maar de omstandigheden zitten Blauw-Zwart niet bepaald mee…

Ludo Vandewalle, columnist van Het Nieuwsblad, verwacht niet dat de Belgische landskampioen tegen de Portugezen voor de ommekeer kan zorgen op het kampioenenbal. Al is er volgens hem één man die mogelijk toch het verschil kan maken: Hans Vanaken.

“Tegen FC Porto, volgens ons de sterkste ploeg in de groep, geven we Blauw-Zwart niet veel kans. Deze keer wel met de blessurelast als belangrijkste reden. De enige kans ligt erin dat Club voor het eerst als regelrechte underdog start. We mogen er ook wel op rekenen dat ­enkele spelers opstaan. Voor Timmy Simons komt het seizoen gewoontegetrouw traag op gang. Na Nieuwjaar draait die diesel pas. Benoît Poulain en Claudemir zullen niet boven hun beperkingen kunnen uitstijgen. Maar Stefano Denswil en Ricardo van Rhijn mogen niet weer falen.”

“Ruud Vormer en vooral Hans Vanaken moeten hun meerwaarde tonen. Uiteraard moet trainer Michel Preud’homme hen dan op hun sterkste ­positie uitspelen en, in het geval van Vormer en Vanaken, ze niet ergens op de flank te parkeren. Dan verliezen ze van hun mogelijkheden. Alleen met Vanaken in een centralere rol kunnen we (eindelijk) een topprestatie van hem verwachten.”

“De Limburger moet eindelijk eens laten zien dat hij dit niveau van wedstrijden aankan. De bal beroeren met een kalmte die zijn medespelers vertrouwen inboezemt. 90 minuten lang aanspeelbaar zijn. Dienstbaar, als doorgeefluik of als afwerker. De angel uit het Portugese spel halen door de bal net zo lang bij zich te houden, dribbelend en draaiend, dat ploeggenoten in staat zijn de bal te ontvangen. Als superster of waterdrager, het maakt niet uit. Vanaken moet dit gehandicapte Club Brugge op sleeptouw nemen. Het mag eens meer worden dan dat zesje. Een zeven moet. Het moment is nooit zo uitgelezen geweest.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws