Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Het “probleem” Vanhaezebrouck anders bekeken: dit is er écht aan de hand

Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

Arme, arme, arme Hein Vanhaezebrouck. De trainer van AA Gent verloor zondagnamiddag voor de vijfde opeenvolgende keer van Club Brugge en wist met zichzelf geen blijf meer. Nochtans had hij álles uit de kast gehaald om aan te tonen dat Blauw-Wit beter is dan Blauw-Zwart. Maar de kalender en de scheidsrechter gooiden roet in het eten van de Buffalo’sMaar wat is er nu écht aan de hand?

(1) De kalender?

In aanloop naar de wedstrijd hekelde Vanhaezebrouck het feit dat zijn ploeg minder recuperatiedagen had dan de landskampioen. Niemand die zegt dat hij daarin ongelijk heeft, maar sta ons toe om het plaatje op langere termijn te bekijken.

Recuperatiedagen Club vs Gent (Seizoen 2014-2015)

Recuperatiedagen Club Brugge vs AA Gent (Seizoen 2014-2015)

Recuperatiedagen Club vs Gent (Seizoen 2015-2016)

Recuperatiedagen Club Brugge vs AA Gent (Seizoen 2015-2016)

Een simpele rekensom leert ons dat Club in het verleden 6x benadeeld werd, Gent 2x. In de overige gevallen was het aantal dagen rust gelijk. De kalender kan het probleem dus niet zijn, toch?

Bron afbeelding: Het Nieuwsblad (zaterdag 1 oktober 2016)

(2) De scheidsrechter?

Na de wedstrijd was Vanhaezebrouck witheet van woede door een niet gefloten strafschop na een duwtje van Stefano Denswil op Renato Neto. Met harde woorden probeerde hij voor én televisie én radio én persconferentie hier de nadruk op te leggen.

Andere fases werden daardoor onderbelicht. Zo was de voorzet van Anthony Limbombe op de naar de bal bewegende arm van Lasse Nielsen minstens even discutabel. Dat gebeurde overigens al in de eerste helft. En ohja, Renato Neto mocht ook nog onbestraft natrappen op Stefano Denswil. De scheidsrechter kan het probleem dus niet zijn, toch?

(3) Hein zelf?

AA Gent slaagde er afgelopen zondag niet in om één bal binnen het kader van Ludovic Butelle te trappen. Daarover werd er echter geen woord gerept. Akkoord, iedereen kan een offday hebben, maar op langere termijn valt op dat Vanhaezebrouck al 10 (!) matchen op rij niet meer kon winnen van Michel Preud’homme én Charleroi-coach Felice Mazzu.

In één match kan een ongunstige kalender of de scheidsrechter zeker een rol spelen, maar 10 keer op rij? Hebben Preud’homme en Mazzu Hein’s code niet gewoon gekraakt? Zou dat dan het probleem zijn? Dat Hein de voorbije 5 wedstrijden tegen én Club Brugge én Charleroi op tactisch vlak zijn meerdere moest erkennen? Oordeel vooral zelf…

Vanhaezebrouck vs MPH & Mazzu

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws