Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Het moet de Club-supporter ongetwijfeld irriteren: “Orde verstoor je niet met brave schoonzonen genre Vossen & Vanaken”

Club-fans met Jelle Vossen spandoek

Club Brugge kwam afgelopen zaterdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Zulte Waregem, maar met vier punten achterstand op leider Essevee is er geen man overboord. Integendeel zelfs, Blauw-Zwart groeit de laatste weken als ploeg en mag in de komende vier competitiewedstrijden maar liefst drie keer in Jan Breydel aantreden: tegen KRC Genk, KV Mechelen en KV Oostende. Tussendoor wacht er nog een verplaatsing naar STVV.

Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws, is echter van mening dat de landskampioen momenteel met een serieus probleem kampt. In zijn column kaart hij onder meer aan dat Club nood heeft aan ‘rebellie’.

“Waarom kon Club Brugge een wedstrijd waarin het net iets beter was dan zijn tegenstander, weliswaar niet veel, toch niet winnen? Omdat Club momenteel niet over spelers beschikt die de eigen structuur én die van de tegenpartij overstijgen. Francky Dury wist vooraf: ‘Als ik negentig minuten geen enkel risico neem, heb ik minstens een 0-0.’ Club heeft eind oktober dan wel de orde in eigen rangen hersteld, het is nog niet bij machte om de orde van een ander te verstoren, tenzij die er zélf chaos in brengt, natuurlijk – zoals Anderlecht, vorige week.”

Tekenen van leven

“Orde verstoor je met rebellen, niet met brave schoonzonen genre Vossen & Vanaken. Het moet de Club-supporter ongetwijfeld gaan irriteren – wanneer is José Izquierdo terug? En ‘Rafa’? Izquierdo wordt zo goed als zeker geselecteerd door Preud’homme voor de verplaatsing naar Porto. Wie weet zitten er zelfs speelminuten in voor Izquierdo.”

“Pas als Club Brugge weer over zijn ordeverstoorders beschikt, kan het aanpikken bij het hoogste rendement van afgelopen seizoen. Weinig kwalificatiekansen nog voor Club in de Champions League, maar mocht in Porto zowel Diaby als Izquierdo – uitblinkers in de play-offrace naar de titel – tekenen van leven geven, dan heb je misschien meer gehad aan de trip naar Portugal dan je vooraf zou vermoeden. Rebellie, dat heeft Club Brugge nu nodig. Het geeft je straks in eigen land meer kans om geletruidragers die in het wiel kruipen los te rijden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws