Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Harde kritiek op De Witte en zijn maandagavondvoetbal: “Het Gouden Kalf heerst”

Ivan De Witte (AA Gent)

Gent-voorzitter Ivan De Witte en Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck pleiten voor maandagavondvoetbal. Zo krijgen clubs die donderdagavond in de Europa League spelen meer recuperatietijd. Club-CEO Vincent Mannaert vindt het voorstel maar niets, net zoals het overgrote deel van de voetbalfans.

Ook Hugo Camps is resoluut tégen het idee van maandagavondvoetbal. In zijn column voor Het Laatste Nieuws maakt hij brandhout van de plannen van De Witte. Onderstaand zijn bedenkingen.

“Maandagavondvoetbal is overkill. De week zit vol met Europese wedstrijden en bekervoetbal. De essentie van een voetbalhart is verlangen naar de volgende wedstrijd, liefst in het weekend. Want voetbal is een hoogmis, niet een dagelijks preveluurtje voor begijnen. Naar een wedstrijd toeleven, is halve vreugd. Jeremiëren over wat voorbij is, doet ook veel deugd.”

“Maandagavondvoetbal verstikt het bioritme van voetbalfans. De mens is een ‘week’-dier. Allicht is er een recuperatieprobleem voor clubs die op donderdagavond Europees hebben gespeeld. Maar schaf dan de donderdag af. Laat nationale competities primeren op Europese onderonsjes. Zonder nationale competities, geen Europees voetbal.”

“Denk aan de fan van KVK. Dagloner in labeur. De zaterdag boodschappendagje voor het gezin, de zondag voetbal. De maandagavond wil hij thuis de idylle van vrouw en kinderen zo niet vieren dan toch een beetje vreugdevol ondergaan. De maandagavond is ook de avond dat schuldgevoelens voor uithuizigheid worden weggenomen. Nee, niet voor Ivan De Witte – hij is geen dagloner.”

“Ik ben gek van voetbal, maar begrijp de Spaanse voetbalweduwen die voor een tv-station stonden te demonstreren omdat er iedere avond voetbal was op tv. Ze kregen hun man niet meer het bed in. Voetbal houdt geen rekening meer met socioculturele omstandigheden. Het Gouden Kalf heerst. Sorry meneer De Witte: u kent de dagloner van de Buffalo’s niet, u bent van de yuppengemeenschap. Van een leeglopende menigte.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws