Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gumienny haalt uit naar Club Brugge: “Dan wens ik ze dit seizoen nog veel succes”

Serge Gumienny (scheidsrechter)

Afgelopen zaterdag geraakte Club Brugge niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Zulte Waregem, maar achteraf ging het vooral over scheidsrechter Serge Gumienny. De match eindigde toen hij Ricardo van Rhijn de kans ontnam om in de extra tijd nog een vrijschop te nemen. De Brugse rechtsachter vond dat te muur te dicht stond en haalde dat meermaals aan, maar de ref wilde er niet van weten en floot de wedstrijd dan maar af.

Club hekelde na de match het feit dat Gumienny zijn ‘vanishing spray’ niet had gebruikt om de muur op de officiële 9,15 meter afstand te zetten. “Ik vond het niet nodig, omdat het te ver van doel was”, pareert de 44-jarige ref. “Ik gebruik de spray enkel dicht bij doel. Bij die laatste fase heb ik negen stappen gezet. Dat is méér dan negen meter. Als ze daar niet content mee zijn… Ik snap echt niet dat ze zich daaraan ergeren.”

Dion Cools bewees dat de afstand tussen de bal en de muur niet klopte door zelf 9 meter af te passen. “Het was een kindertuin, daarom heb ik afgefloten”, verklaart Gumienny. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist verdedigt de wedstrijdleiding aan de Gaverbeek in HLN: “Elke ref mag de ‘vanishing spray’ naar eigen goeddunken gebruiken, verplicht is het dus niet. Het was Serges goed recht om dat niet te doen. Ik weet niet of de spuitbus wél gebruiken zoveel had opgelost.”

“Ik heb gehoord dat het zijn eerste match op hoog niveau was in lange tijd. Het was niet gemakkelijk voor hem om in te schatten wanneer hij kaarten moest trekken of wat hij exact moest doen”, reageerde Cools achteraf. Gumienny bijt echter van zich af: “Ik vond mijn prestatie redelijk goed, er is weinig gebeurd. Dat het te zien was dat het lang geleden is dat ik nog een match op hoog niveau floot? Als ze dit een match op hoog niveau vonden, dan wens ik ze dit seizoen nog veel succes.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws